Update 02-08-2020

 

I.v.m. de Corona maatregelen (code oranje) die België de afgelopen week heeft aangekondigd, is het niet toegestaan om Belgische renners en rensters (of woonachtig in Belgie) te laten deelnemen aan onze wedstrijden. Wij vragen vriendelijk nog dringend aan de Belgische bezoekers om de wedstrijden van de Woensdrechtse wielerzomer 2020 niet te bezoeken. Namens de organisatie hartelijk dank voor u begrip.

ORANJE REISADVIES VOOR DE PROVINCIE ANTWERPEN

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een oranje reisadvies afgegeven voor de provincie Antwerpen. In essentie betekent dit dat niet-essentiële reizen naar de provincie Antwerpen worden afgeraden. Dit geldt ook andersom vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland. Er komen dit keer geen fysieke belemmeringen (zoals grenscontroles of –blokkades) bij de grensovergangen met België.

Samengevat komen de maatregelen voor Nederland op het volgende neer:

- Vanwege het stijgend aantal besmettingen met het coronavirus gaat het reisadvies voor de provincie Antwerpen per direct naar "oranje". Dit betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen naar de provincie Antwerpen sterk worden ontraden. Reis dus alleen naar Antwerpen als dit strikt noodzakelijk is.

- Kom je terug uit de provincie Antwerpen naar Nederland, dan word je dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

- Boodschappen doen, tanken, winkelen, horecabezoek, dagjes uit en weekenden weg kunnen voorlopig niet.

- Voor bepaalde groepen reizigers geldt een uitzondering. Voor bijvoorbeeld zorgprofessionals, grensmedewerkers en transportmedewerkers geldt dat als zij voor hun werk reizen, zij niet in thuisquarantaine hoeven, tenzij zij klachten hebben.

- Je kunt wel door de provincie naar je bestemming reizen als deze buiten het ‘oranje’ gebied ligt, maar stop niet om te rusten of te tanken.

Voor inwoners of reizigers vanuit de provincie Antwerpen geldt:

- Reis alleen van de provincie Antwerpen naar Nederland als dit noodzakelijk is. Kom je uit de provincie Antwerpen naar Nederland, dan word je dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

- Ga niet naar Nederland voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen, bezoek aan horeca of gezelligheidstripjes. De Belgische overheid zal dit ook sterk gaan afraden.

- Heb je vanuit Antwerpen in Nederland een vakantie geboekt, dan geldt het dringende advies om niet te reizen als het niet noodzakelijk is (verzoek tot annulering).

We willen iedereen op het hart drukken het reisadvies op te volgen. Het gezamenlijk optrekken tegen het coronavirus is ook nu nodig. Juist door samenwerking krijgen we het coronavirus onder controle.

CORONA PROTOCOL

 

Woensdrechtse wielerzomer.

 

Tijdens de wielerwedstrijden zelf vallen de regels van social distancing weg en hoeven deelnemers dus geen afstand te houden tijdens wedstrijden. Er is t.a.v. de coronamaatregelen geen reden om een limiet in te stellen v.w.b. het aantal deelnemers tijdens deze wedstrijden. Wel in verband met de reguliere veiligheidsnormen van de KNWU zijn de wedstrijden aan een maximum aantal gebonden.

 

 Voor en na de wedstrijden blijven de algemene hygiënemaatregelen essentieel:

 

→ Was je handen regelmatig en grondig met water en zeep.

 

→ Moet je hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.

 

→ Gebruik papieren zakdoekjes bij niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilnisbak.

 

→ Geef of aanvaard geen zoen, knuel, hand, schouderklopje of high five.

 

→ Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen

 

→ Bij symptomen (grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop, ongewone vermoeidheid…) blijf je thuis.

 

 ALGEMENE REGELS

 

Voorinschrijving

 

→ Vooraf online inschrijven (via de website van de KNWU), niet meer ter plaatse bij- of inschrijven

 

→ Voorinschrijvingen staan open voor licentiehouders van de KNWU.

 

→ Afmelden kan tot 24u voor de wedstrijd.

 

→ De Coronasteward is verantwoordelijk voor de controle op naleving van het gedragsregels waaronder social distancing. Bij niet-naleving wordt er ingegrepen en bijgestuurd. De organisatie aan de inschrijving (1 persoon aan de ingang van het lokaal die de renners beurtelings toelaat).

 

→ Mondmaskers, handgel, handschoenen voor de officials (één van de KNWU en één namens de organisatie)

 

→ Plexischerm voor de inschrijving.

 

 WEDSTRIJD INSCHRIJVINGEN

 

Wat regelt de organisator?

 

→Een coronasteward die het gedrag van de deelnemers voor en na de wedstrijd controleert en het publiek aanspreekt op het naleven van de regels.

 

→ Aangepaste tafelschikking voor toepassing social distance regel.

 

→ Bij de inschrijflocatie dient deze voldoende ruim te zijn en permanent geventileerd te worden. Indien mogelijk maken we gebruik maken van een aparte in- en uitgang.

 

→ Rugnummers : de rugnummers worden door de organisatie ontsmet na inlevering. Wat geldt voor de renners?

→ De renner komt alleen inschrijven zonder begeleider/ouder (minderjarige renners kunnen door één ouder/voogd begeleid worden)

 

→ Inschrijfgeld wordt automatisch door de KNWU geïncasseerd

 

 RENNERSPARKING

 

→ Deelnemers aan de wedstrijden dienen hun auto op een openbare parkeerplaats of straat te parkeren. De deelnemers wordt verzocht om om te kleden in de auto. Kleedkamers en douches zijn uit veiligheidsoogpunt niet voorzien.

 

 BEZOEKERS-PUBLIEK

 

Toeschouwers zijn van harte welkom op het parcours. Aan hen wordt uitdrukkelijk verzocht om de algemene richtlijnen op te volgen. Met als belangrijkste stelregel: 1,50 afstand van elkaar houden. In de start-en finsih zone (op het trottoir en berm), die we NIET pal voor een terras inrichten maar iets er voor of erna (afhankelijk van de lokale situatie), houden 4 “publieksregelaars” toezicht op de looprichting van het publiek. Tevens zien zij toe op een maximum aantal mensen dat kan plaatsnemen bij start en finish. Deze zone is afgebakend en er wordt een maximum aantal personen toegelaten. (maximaal het aantal meters zone gedeeld door 2). De publieksregelaars assisteren ook bij het oversteken van het publiek. Op het gehele parcours hangen waarschuwingsborden die het

publiek attenderen op de 1,5 meter regel en de looprichting aangeven zodat publiek elkaar niet hoeft te passeren.

 

 START&FINISH

 

Enkele losse dranghekken of een combinatie van dranghek en lint rechts en links van de startzone (dit vermijdt dat het publiek direct naast de wachtende renners staat)

 

→ De startzone (op de straat) is enkel toegankelijk voor de renners en officials

 

→ Renners stellen zich max. 10 min voor de start op.

 

→ Hygiëne te respecteren voor en door renners (snuiten in zakdoek, drinkbussen)

 

→ Nultolerantie voor het weggooien van afval

 

→ Geen uitwisseling van drinkbussen/voedsel tussen renners onderling

 

→ Bevoorrading kan enkel in de daarvoor voorziene zone (aangegeven met borden)

 

 

 

 AUTO’s in de koers

 

→Voorrijwagen . 1 Chauffeur

 

→Volgwagen 1. Chauffeur en official (achterin rechts) dragen een mondmasker

 

→Volgwagen 2. Chauffeur en EHBO (achterin rechts) dragen een mondmasker.

 

→Motorrijders houden voor, tijdens en na de wedstrijd voldoende afstand met renners en derden.

 

→ Jurybus. Iedereen draagt mondmasker en ontsmet handen bij betreden. De jurybus wordt optimaal geventileerd door openstaande ramen. - Uitslag voor huldiging kunnen aan de finish worden opgemaakt - Volledige uitslag en verdere uitslagenverwerking gebeurt in de permanence . Beperking aantal personen (1 speaker & max. 3 officials) - Indien mogelijk gescheiden ruimte of gebruik van plexischermen.

 

 LOGISTIEK: BEZOEKERS-PUBLIEK (zie plattegrond)

 

Toeschouwers zijn van harte welkom op het parcours. Aan hen wordt uitdrukkelijk verzocht om de algemene richtlijnen op te volgen. Met als belangrijkste stelregel: 1,50 afstand van elkaar houden. In de start-en finsih zone (op het trottoir en berm), die we NIET pal voor een terras inrichten maar iets er voor of erna (afhankelijk van de lokale situatie), houden 4 “publieksregelaars” toezicht op de looprichting van het publiek. Tevens zien zij toe op een maximum aantal mensen dat kan plaatsnemen bij start en finish. Deze zone is afgebakend en er wordt een maximum aantal personen toegelaten. (maximaal het aantal meters zone gedeeld door 2). De publieksregelaars assisteren ook bij het oversteken van het publiek. Op het gehele parcours hangen waarschuwingsborden die het

publiek attenderen op de 1,5 meter regel en de looprichting aangeven zodat publiek elkaar niet hoeft te passeren. Organisatie treedt in overleg met horeca om overal de 1,5 meter te kunnen realiseren.

 

→Dus beperkt publiek in aankomstzonde 1,5 afstand van elkaar. Vol is vol. De publieksregelaars zien er op toe. De 1,5 meter regel is het uitgangspunt. De medewerkers van de organisatie zullen tevens toezien op de afstand en de looprichting. De speaker zal publiek regelmatig wijzen op de coronaregels en de 1,5 meter regel.

 

→ De social distancing wordt gerespecteerd, overal.

 

→ In de finshzone wordt aan de beide zijden van de rijweg een éénrichtingsstroom georganiseerd om het kruisen van het publiek te voorkomen. Er worden oversteekplaatsen voorzien.

 

→ Na de aankomst houden de renners zich niet op aan de aankomst, maar rijden onmiddellijk rustig door naar hun auto (enkel de renners die voor de huldiging worden verwacht blijven ter plaatse)

 

 AANKOMST/AANKOMSTPROCEDURE

 

→ Enkel interviews en foto’s van organisatie/renners in openlucht

 

→ Afstand bij interviews te respecteren

 

C EREMONIE

 

→ Een beperkte huldiging

 

→ Plaats voorzien waar social distancing voor fotografen en publiek kan gewaarborgd worden

 

→ Alleen renners op het podium.

 

→ Eventuele bloemen liggen klaar bij het podium en zijn door de renners op aangeven vanzelf te nemen.

 

→ Betaling prijzengeld gebeurt in de permanence. De coronasteward laat de deelnemers om de beurt binnen. Ook daar 1,5 meter social distancing.

 

→ De voorschriften van de bevoegde dopingautoriteit dienen gerespecteerd te worden. Ook tijdens de eventuele dopingcontrole wordt de 1,5 meter regel gehandhaafd.

bord.jpg
116323659_3264589143634439_7145016116137
1.1.png
1.2.jpg