logo bc.png
Woensdrecht.png
SWH.png
SW Hoogerheide.png
bord.jpg

Woensdrechtse wielerzomer 2021

Programma Woensdrechtse Wielerzomer 2021 

             

 

 

 

                       

            2020  Dringende oproep i.v.m. corona & hitte

Beste renners/rensters, begeleiders en toeschouwers,

We zijn erg blij dat we het normale “wielerleven” weer kunnen oppakken. Maar het wás en ís voor ons een grote uitdaging om de verantwoordelijke instanties ervan te overtuigen dat we een gezond, sportief en veilig evenement kunnen organiseren. Veel dank aan de ambtenaren, het college van B&W en  met name loco-burgemeester Hans de Waal van de Gemeente Woensdrecht, die zich enorm hebben ingespannen om de Woensdrechtse Wielerzomer mogelijk te maken. Ook zij steken hun nek uit om de koersen mogelijk te maken. Het is essentieel dat we laten zien dat we het waarderen dat de koers weer kan beginnen. De eerste officiële KNWU koers in Nederland tijdens corona!                      

Daarom vragen wij eenieder met klem om zich aan de bekende corona- regels te houden en:

-maak gebruik van de desinfectiematerialen bij de ingang van het parcours

-houd 1,50 afstand van elkaar- het clusteren van mensen moeten we voorkomen

-verspreid u zich over het parcours

-er zijn toiletten nabij de finishstraat: was uw handen en ontsmet de toiletten en “deurklinken” met aanwezige doekjes.

-volg de aanwijzingen op van onze coronastewards in gele hesjes direct op

-het is niet mogelijk om samen te komen bij de start en finish.

-loop in de aangewezen richting over het parcours

 

Hitteprotocol

-drink voldoende, zowel deelnemers en bezoekers

-neem een paraplu of parasol mee: we moeten het publiek verspreiden over het parcours en daar is niet overal schaduw

-er zijn op het parcours flesjes water te koop

Bevoorrading: in overleg met jury wordt de zone bepaald, dit wordt kenbaar gemaakt voor de start.

Veiligheid:  neem als deelnemer geen onnodige risico’s. We hebben onlangs weer gezien dat wielrennen een gevaarlijke sport kan zijn. Respecteer elkaar, rijd je wedstrijd op een sportieve, verantwoorde manier.

 

Deelnemers: heel veel succes en heel veel plezier!

Bezoekers: geniet van het mooie weer, het mooie parcours en “de koers”

 

De organisatie, Wieler comités van Huijbergen en Hoogerheide

Persbericht

Betreft: Woensdrechtse Wielerzomer 2020

Na een langdurige periode zonder sport  hebben de wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide besloten om  in de zomer van dit bijzondere jaar de Woensdrechtse Wielerzomer te organiseren. Met als uitdaging: in elke kern weer een volwaardige wielerronde. Met medewerking van de KNWU en de Gemeente Woensdrecht is het gelukt om in alle kernen weer een wielerronde te organiseren. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te laten zien. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsors is groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, die na bijna 5 maanden weer hun geliefde sport kunnen beoefenen. Naar verwachting zal het daarom ook storm lopen met inschrijvingen. Jeroen van Wezel, voorzitter van Wielercomité Huijbergen denkt dat alle categorieën overvol zullen  zijn: “We zullen zeker bij de elite/belofte te weinig startgelegenheid hebben. Maar ook de nieuwelingen,  junioren en dames staan te trappelen van ongeduld om weer gas te kunnen geven op de fiets. We verheugen ons op grote pelotons die door de dorpen zullen rijden”.  Lars Akkermans, de helaas geblesseerde eliterenner uit Ossendrecht was graag bereid zijn handen uit de mouwen te steken om de koersen mogelijk te maken: “Het is fantastisch om mee te helpen om de wedstrijden te organiseren. We hebben uiteraard speciale coronamaatregelen getroffen, zodat alles veilig kan verlopen. De 1,5 meter is buiten het peloton heilig en we hopen dat iedereen er zich goed aan zal houden”. De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in 5 wedstrijden gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement, een klassement met een heuse “”Woensdrecht leiderstrui” en waaraan mooie geldprijzen aan verbonden zijn.

De organisatie heeft er voor gekozen om 5 weken achter elkaar (m.u.v. 22 augustus  NK wielrennen) op zaterdag van ca 16.00 uur  tot 21.00  uur  de wedstrijden te organiseren. Dit om de eventuele overlast voor winkels en bewoners te beperken. Alle bewoners en omwonenden van de rondes worden nog per brief geÏnformeerd.

1/34